JADŁOSPIS

14.10-18.10 2019

Data

Śniadanie

Obiad

Kolacja

Poniedziałek

14.10

 

Kakao, herbata z cytryną, pieczywo mieszane, schab od szwagra Krakus, kiełbasa krajana Sokołów, serek rolada giżycka, sałata, ogórek, masło, dżem

Zupa brokułowa-krem, kacze udka pieczone, ziemniaczki pieczone, buraczki, kompot, jabłko

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, zapiekanka z makaronu, kiełbasy i cebulki, ser żółty Królewski, ogórek małosolny, ciasto +18-19.30

Wtorek

15.10

 

Sante crunchy owocowe z mlekiem, herbata z cytryną, pieczywo mieszane, kiełbasa śląska z fileta Peklimar,  szynka łukowska, serek cateringowy Tartar, sałata, papryka, masło, dżem +18-7.30

Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot, śliwka

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, brzuszki z łososia, ser żółty Edam rycki, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, masło, dżem +18-19.30

Środa

16.10

 

Kawa z mlekiem, herbata z cytryną, pieczywo mieszane, polędwica łososiowa Mazury, szynka włoska Sokołów, serek Kiri, sałata, pomidor, masło, dżem +18-7.30

Zupa jarzynowa, kurczak w sosie pieczarkowym z makaronem pene, sałata z sosem winegret, kompot, gruszka

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, fasolka po bretońsku, ser żółty Królewski, papryka, masło, dżem, ciasto  +12-24,00

Czwartek

17.10

 

Płatki górskie owsiane na mleku, herbata z cytryną, pieczywo mieszane, żywiecka z kurczaka Morliny, szynka staropolska Mazury, serek Almette mini mix, sałata, ogórek, masło, dżem +12-8.00

Barszcz czerwony zabielany, schab w sosie własnym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej i papryki, kompot, kiwi

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, szynka klasyczna sokołowska, serek Capri, sałata, pomidor, masło, dżem

  +12-19.30

Piątek

18.10

 

Kakao, herbata z cytryną, pieczywo mieszane, ser żółty Edam rycki, serek waniliowy Danio, rzodkiewki, masło, miód  +12-8.00

Krupnik z ryżu, naleśniki z serem i polewą truskawkową, kompot

Drożdżówka z jabłkiem, jogurt naturalny Piątnica, jabłko  +12

 

 

 Zastrzega się zmiany w jadłospisie z przyczyn obiektywnych